“Пишаємося нашою дружбою”: Пелосі пояснила свій візит на Тайвань та вже зустрілася з президенткою

Ненсі Пелосі

Напруга навколо Тайваню

Пелосі нагадала, що США майже 43 роки тому країна підписала договір про відносини з Тайванем і в ньому США пообіцяли усіляко підтримувати державу

Ненсі Пелосі 2 серпня прибула з візитом до Тайваню. Спікерка Палати представників США пояснила, для чого вона це зробила, і чому ця поїздка дуже важлива. Про це йдеться у повідомленні на сайті політкині.

І хоч навколо візиту Пелосі до Тайваню вирували пристрасті і вже були розмови, чи не почнеться Третя світова війна, спікерка вирішила таки не відкладати поїздку. Вона прилетіла на острів 2 серпня. А пізніше розповіла про свою мету. 

Ненсі Пелосі підкреслила, що США надзвичайно важливо пам’ятати про те, що майже 43 роки тому країна підписала договір про відносини з Тайванем. І в ньому США пообіцяли усіляко підтримувати державу.

“Сьогодні Америка має пам’ятати про цю присягу. Ми повинні підтримати Тайвань, острів стійкості”, – наголосила вона.

Пелосі додала, що зараз Тайвань – лідер у галузі управління. Країна активно займається боротьбою з COVID-19, а також захистом довкілля. Крім того, вона робить усе можливе для того, щоб запобігти негативним наслідкам зміни клімату. 

Спікерка Палати представників США також наголосила, що Тайвань – “лідер світу, безпеки й економічного динамізму”. Вона додала, що ця держава виділяється підприємницьким духом, культурою інновацій, а також технологічною майстерністю. І цьому заздрять, без перебільшення, у всьому світі.

Також Пелосі зробила акцент на новому законодавстві США. Воно спрямоване на те, щоб зміцнити американську індустрію чипів для конкуренції з Китаєм. І саме воно, переконана Пелосі, позитивно вплине на співпрацю між США та Тайванем.

Під час свого візиту до держави Ненсі Пелосі провела зустріч з главою тайванської адміністрації Цай Інвень. Телеканал TTV повідомив, що перед бесідою Цай Інвень нагородила Пелосі. Вона вручила їй урядову медаль – Орден Доброзичливих Хмар. Відповідну нагороду спікерка отримала за заслуги, пов’язані з просуванням відносин Вашингтона та Тайбею.

Сама Пелосі підкреслює, що американська делегація прибула до Тайваню не просто так. Таким чином США демонструють свою підтримку країні.

“Сьогодні наша делегація, чим я дуже пишаюся, прибула на Тайвань, щоб дати зрозуміти, що ми не відмовимося від нашої прихильності до Тайваню і ми пишаємося нашою дружбою, яка пройшла випробування часом”, – підкреслила вона.

Зауважимо, що Цай Інвень теж надзвичайно непохитна у своїх висловах. Вона підкреслила, що Тайвань не планує відступати перед військовими загрозами. Ба більше, країна продовжить зміцнювати свою обороноздатність. На цьому вона наголосила під час зустрічі з Пелосі.

Додамо, що у Тайвані заявили, що продовжуватимуть зміцнювати партнерство зі США. Це робитиметься задля того, щоб двосторонні відносини між країнами вивести на новий рівень. І стосуватиметься це партнерство різних сфер.

Нагадаємо, Китай запровадив обмежувальні торговельні заходи проти Тайваню. 

Як повідомляв 5.UA, літак Пелосі приземлився в аеропорту Тайваню. 

Голова КНР Сі Цзіньпін особисто прокоментував візит спікера Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань.

Читайте також: Пояснюємо простими словами: чому виник конфлікт між Китаєм і США через візит Пелосі до Тайваню

  • Читайте також: Китайський Тайвань – чи Тайванський Китай – “Історія для дорослих” 

29 липня президенти США та Китаю – Джо Байден і Сі Цзіньпін, провели двогодинні телефонні переговори щодо чутливих питань.

27 липня стало відомо, що Китай та США нарощують свою військову силу навколо Тайванської протоки на тлі зростаючої напруги в регіоні.

Тим часом посол ЄС у Китаї Хорхе Толедо заявив, що ЄС розробляє санкції проти Китаю, які в разі вторгнення на Тайвань будуть жорсткішими, ніж проти росії.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.