Над Миколаївщиною збили чотири ракети – Кім

Учора над Миколаївською областю виявили та знищили чотири ворожі крилаті ракети типу Х.

Миколаїв обстріляли 2 серпня близько 21:00. Водному з районів міста сталась пожежа. Отримали пошкодження причал, промислове підприємство та житлові будинки, повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

“Попередньо відомо, що ворог також обстріляв автогаражний кооператив реактивними системами залпового вогню “Смерч”. Детальна інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється”, пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Миколаєві прогриміли потужні вибухи (оновлено)

Зранку 3 серпня близько 05:00 Миколаїв знову обстріляли. В одному з районів виникла пожежа, в іншому зруйновано супермаркет та пошкоджено багатоповерхові будинки, аптеку, магазини й дорожнє полотно. Працюють рятувальні служби. Є інформація про влучання на територію кінно-спортивної школи.

У Миколаївському районі учора після обстрілів горіли поле і лісосмуга між селами Шевченкове і Миколаївське. Постраждалих немає. З 14:40 по 15:00 відбулись обстріляли околиці села Новомиколаївка Первомайської громади. Ушкоджень немає. Об 21:20 обстріляли селище Радісний Сад Радсадівської громади. Поцілили по річці.

Зранку 3 серпня у селі Галицинове внаслідок обстрілів поранено одну людину. О 05:35 горіла суха трава на території підприємства.

У Баштанському районі обстрілюють територію Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто й область постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Наступ російських окупантів на Миколаїв став би “дорогою в один бік” для них. Для цього РФ знадобилося б зняти з усіх напрямків усі свої війська, каже колишній командувач оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.