Петиція про надання Роману Ратушному звання Героя України набрала понад 25 тис. голосів

Роман Ратушний

Повномасштабна війна росії проти України

“За свої 24 роки вніс неоціненний вклад в розбудову української держави”, – пише автор петиції

Петиція до Зеленського щодо надання Роману Ратушному, громадському активісту, розвіднику, який загинув під Ізюмом, набрала необхідні 25 тисяч голосів. Текст петиції на сайті Офісу президента з’явився 17 червня.

“Роман є непересічною особистю, яка стала символом покоління, що виросло під час Революції Гідності та російсько-української війни. Своє життя він присвятив боротьбі за Протасів Яр в Києві, за розбудову та розвиток свого рідного міста Києва, а також за суверенну Україну. В 16 років брав активну участь в революційних подіях, був одним з тих студентів, яких розганяв спецпідрозділ міліції “Беркут”. За свої 24 роки він вніс неоціненний вклад в розбудову української держави та демократії. Також своїм прикладом він надихнув багато молоді відстоювати свої права і боротися за свої свободи. Після початку повномасштабного наступу вступив до лав ЗСУ: воював під Києвом та на Ізюмському напрямку, звільняв населений пункт Тростянець”, – йдеться в тексті петиції.

“Його життя трагічно обірвалося 9 червня 2022 року під час бойового завдання на контрольованій ворогом території поблизу міста Ізюм, Харківської області. Побратимам вдалося евакуювати тіло Романа лише через кілька днів”, – пише автор петиції.

“Зважаючи на все викладане вище просимо надати Роману Ротушному звання Героя України (посмертно)”, – наголосив він.

Читайте також: Обличчя України: Герої визвольної війни проти росії, які увійдуть в історію – і в народні перекази

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.