Данілов прокоментував намагання чоловіків втекти за кордон

Якщо українці під час війни не можуть тримати зброю в руках, то можна знайти альтернативу.

Але в жодному разі не тікати за кордон, вважає секретар РНБО Олексій Данілов. Про це він розповів в інтервʼю “24 каналу”.

“Немає чого ховатися за жіночими спідницями та втікати з країни. Треба допомагати. Не можете воювати та тримати в руках зброю допомагайте в інший спосіб. Знаходьте будь-які можливості”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Нацполіції розповіли, які документи потрібні для виїзду за кордон на машині

За словами Данілова, несправедливо, коли одні чоловіки боронять Україну, а інші втікають з неї. Але він додав, що інша справа, коли чоловіків дійсно не можуть мобілізувати через певні причини.

“Коли ми всі будемо виконувати правові дії та закони Конституції, все швидко стане на свої місця. І вигадувати, що через петицію вас можуть відпускати, то послухайте – так не можна, роботи в нашій країні більше, ніж достатньо”, зауважив секретар РНБО.

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, де автор Ігор Нерозя закликав заборонити видавати повістки на блокпостах, заправках і на вулиці.

У відповіді глава держави нагадав, що порядок оповіщення військовозобов’язаних про призов і вручення повісток регулюється відповідними актами Кабінету міністрів, Міністерства оборони й Генштабу ЗСУ.