росіяни навмисно вбили військовополонених в Оленівці – МЗС Польщі

Оленівка

Вбивство рашистами українських полонених в Оленівці

Польський міністр провів паралель із Катинською трагедією

російські окупанти навмисне вбили полонених захисників “Азовсталі” ву тимчасово окупованій Оленівці – на цьому наголосив заступник глави МЗС Польщі Павло Яблонський, пише “НВ” з посиланням на польську інформагенцію РАР.

“Все вказує на те, що росіяни навмисно вбили військовополонених в Оленівці”, – сказав Яблонський.

Він додав, що цей злочин не повинен залишитися без наслідків для країни-агресорки і закликав говорити про Оленівку “дуже голосно”.

“росія знову скоїла воєнний злочин, це не перший злочин у цій війні. Це злочин, який дуже нагадує ті, які росія робила протягом багатьох десятиліть свого існування – вбивства полонених. Ми самі маємо такий досвід, пов’язаний із Катинню”, – наголосив польський дипломат.

росія вбиває мирних українців, щоб викликати жах, наголосив польський високопосадовець. Він додав, що так діють терористи.

Яблонський переконаний, що необхідно повністю ізолювати росію від участі у всіх міжнародних та багатосторонніх форматах – і робити це пострібно вже зараз. Він зауважив, що багато диктаторів наприкінці втрачали владу і притягувалися до відповідальності за свої злочини.

Нагадаємо, 29 липня рф скоїла масове вбивство “азовців”, підірвавши барак, де їх утримували. Такі дії вчинили, аби звинуватити Україну у воєнних злочинах та приховати сліди тортур над полоненими.

У Головному управлінні розвідки Міноборони стверджують, що вибух здійснили “вагнерівці” за особистим наказом номінального власника підрозділу найманців Євгена Пригожина. Українських військових перевели в Оленівку на територію промзони за два дні до трагедії.

Водночас СБУ опублікувала перехоплену розмову, яка підтверджує, що вбивство українських захисників було підлаштоване. На відео з місця трагедії видно, що в будівлі, у якій і стався вибух, усі вікна вцілили, що лише підтверджує те, що епіцентер вибуху був усередині.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.