Двоє “слуг” стали народними депутатами: кого ЦВК обрала замість Совгирі й Костіна

Центральна виборча комісія визнала двох представників “Слуги народу” обраними народними депутатами Артема Михайлюка та Олександра Васюка.

27 липня ЦВК отримала постанови Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народних депутатів Андрія Костіна та Ольги Совгирі. Саме їх і замінять “слуги”, повідомляє ЦВК у Facebook.

Костін та Совгиря написали заяви про складання депутатських повноважень.

“Тож обраними народними депутатами Комісія визнала наступних у списку Артема Михайлюка та Олександра Васюка (на позачергових виборах 21 липня 2019 були під №142 та №143 відповідно у виборчому списку партії “Слуга народу”)”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новопризначена суддя Конституційного суду сприяла російському флоту в Криму активісти

Михайлюк IT-менеджер і бізнес-тренер, співзасновник і колишній CEO Helsi.me, сервіс електронного запису на прийом до лікаря.

Є чинним бенефіціаром компаній “24/7. Медікал” і “ТІММАСТЕР”, засновник ТОВ “Бізнес Шоу” і компанії BizGames, очолював благодійний фонд “Серце до серця”.

Васюк був координатором правників команди Володимира Зеленського під час президентської кампанії 2019 року. Є виконавчим директором “Асоціації розвитку суддівського самоврядування України”. Керівник “Української асоціації штучного інтелекту та робототехніки”.

Народну депутатку Ольгу Совгирю призначили на посаду судді Конституційного суду. Відповідне рішення ухвалили 27 липня. За проголосували 293 депутати.

28 липня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Андрія Костіна генеральним прокурором. Костін обирався до Верховної Ради від партії “Слуга народу”, був головою Комітету з питань правової політики.