Що відомо про Ненсі Пелосі: факти та світлини

Про спікерку Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі заговорив весь світ після її бажання відвідати Тайвань попри спротив Китаю.

У Пекіні попередили про тяжкі наслідки, якщо вона все ж наважиться відвідати острів, але Пелосі це не зупинило. Gazeta.ua зібрала цікаві факти про 82-річну Ненсі Пелосі.

Це перший приліт на острів американського високопосадовця за останні 25 років.

Жінка завжди виступала проти комуністичного режиму Китаю, а у 1991 році під час візиту до Пекіну розгорнула банер на підтримку жертв різанини на площі Тяньмень та стояла біля місця, де два роки до цього силовики напали на продемократичних протестувальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Світ стоїть перед вибором” заява Пелосі у Тайвані

Пелосі народилася у 1940 році у сімʼї колишнього мера Балтімора Томаса Д’Алесандро-молодшого. У 12 років вона вже відвідала свій перший з’їзд Демократичної партії, а в 20 Пелосі була присутня на балу на честь інавгурації президента Джона Кеннеді.

Зважилася балотуватися Пелосі лише у 47 років на прохання конгресвумен із Сан-Франциско Сали Бертон, яка помирала.

В 1987 році політикиня отримала цю посаду й відтоді представляла Сан-Франциско в Конгресі.

Зараз Пелосі відбуває вже третій термін на посаді спікерки Палати представників вона стала першою жінкою, яка обійняла цю посаду.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від “гри з вогнем”.

Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв у червні міністр оборони Китаю Вей Фенхе.