На росії ВДВшників привітали світлинами українських бійців, до України їде зброя, а світ на межі ядерного знищення – хроніка 160 дня війни (Відео)

Армійці ЗСУ на Донбасі

Повномасштабна війна росії проти України

Майбутня втрата контролю над Кримом – болюча для імперської свідомості Кремля

Сезонне загострення. Заступник голови радбезу країни-ворога і колишній російський президентозамінник дмітрій мєдвєдєв опублікував у соцмережі допис, вартий уваги психіатрів. Говорив не лише про так зване “звільнення” України. А й почав міркувати про необхідність окупації Грузії, а заразом сумніватися у суверенності територій Казахстану. Допис проіснував майже пів доби і зник. А помічники мєдвєдєва заявили, що його сторінки зламали невідомі хакери. Спростувань від самого мєдвєдєва так і не з’явилось.

Так само не варто очікувати і спростувань від російського міністерства нападу, що досі вірить у фразу “потєрь нєт”. Напередодні там заявили про небачений успіх окупаційних військ – буцімто вони знищили два HIMARS. Оприлюднили й відео. Але поки військові експерти ламають голову, яким чином дві 16-тонні ракетні системи телепортувалися на другий поверх будівлі у Харкові. В оперативному командуванні “Південь” звітують, що всі спроби ворога вразити артилерійські системи були марними.

Наші партнери зі США – відверто вражені ефективністю ЗСУ, які й надалі високоточно нищать окупантів. І нищитимуть ще більше. У Вашингтоні повідомили про новий, вже 17-й транш військової допомоги Україні. І у ній нові ракети, які невдовзі полетять у російські склади та командні пункти.

“Радник президента США з Нацбезпеки Джейк Салліван, Держсекретар Ентоні Блінкен та голова об’єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі поговорили з українськими колегами про подальшу підтримку з боку США в часи, коли українці продовжують протистояти російській агресії. Ми проінформували українську сторону про новий пакет військової допомоги на 550 мільйонів доларів. До його складу увійдуть ще більше боєприпасів для систем HIMARS, а також снаряди до артилерії 155-го калібру, які вже надали Україні і які використовуються на полі бою”, – наголосив речник Ради національної безпеки США Джон Курбі.

І поле бою змінює свою розстановку сил щодня. Виконувач обов’язків чільника Херсонської військової адміністрації повідомив про те, що в області за добу додалося ще 7 звільнених населених пунктів. Загалом їх тепер уже 53. Дмитро Бутрій наголошує, що подає інформацію лише коли її погоджує Генштаб. А в головному управлінні розвідки кажуть, що нині ворог посилюється в Криму, але у відповідь там активніше починає працювати партизанський рух опору. Адже попри 8 років окупації півострів готується до повернення.

“Зараз йде перегрупування – ворог продовжує перегруповувати свої сили на Херсонському, на Запорізькому напрямках. В окупований Крим прибула батальйонна тактична група російських десантників для відправки на материкову частину України. Крім того, на півострові загарбники посилюють систему протиповітряної оборони. На цьому фоні активізувалися партизани та рух проти окупантів. Люди готуються до того, що ми будемо туди повертатися”, – запевнив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Майбутня втрата контролю над Кримом – болюча для імперської свідомості Кремля. Саме тому, коли мова йде про українську автономію – російські інформаційні смітники активно починають вкидати заяви про “ядерну відповідь”, яку вже готують у москві. Необачні погрози ворога спричиняють традиційне занепокоєння в ООН. Генсек Антоніу Гуттереш каже, що світ відділяє від ядерного знищення лише один крок, лише один прорахунок. Про необхідність спільно переглянути чинні ядерні угоди в ООН говорять й українські дипломати.

“Відколи росія почала відкрито погрожувати світові новою ядерною зброєю, її нерозповсюдження стало ілюзією. росія, де-факто, розширила територію розміщення ядерного арсеналу після окупації Криму. Вперше в історії цивільні атомні об’єкти перетворили на військові цілі та майданчики для дислокації російської армії. Це порушення обіцянок мирного використання атомної енергії. Світ став свідком зростання ядерного тероризму, який спонсорує ядерна держава. Щоб запобігти атомній катастрофі, потрібні рішучі спільні дії глобального масштабу”, – повідомив заступник міністра закордонних справ Україн Микола Точицький.

Але, щоби запобігти російському просуванню – ЗСУ щодня рішуче нищать ворога на землі та в повітрі. За минулу добу ліквідовано ще 140 окупантів, знищено три бойові броньовані машини, чотири артилерійські системи і дві одиниці автомобільної техніки. Також збито ще один російський гелікоптер та три безпілотники. І навіть день російських ВДВ сьогодні став окремою окрасою. Раніше розслідувачі Bellingcat повідомляли, що від початку вторгнення ворог втратив до 90% усіх своїх найкращих десантників. Тож ті, кого не встигли добити у Гостомелі та інших містах України – сьогодні отримали вітання. Спочатку російський Telegram-канал із майже сотнею тисяч підписників вирішив привітати тимчасово живих окупантів світлинами з українськими бійцями. А вже на полі бою – свої запальні листівки для ВДВ організувала наша артилерія.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: Західна зброя вже змінює хід війни, і це ми ще не починали – Данілов

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.