Зеленський про експорт зерна: важлива кожна гривня

До Босфору прийшло перше судно з українським зерном, здолавши шлях спеціальним коридором у Чорному морі.

Мета зараз щоб була регулярність. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

“Наша мета зараз щоб була регулярність: щоб коли один корабель виходить з порту, мають бути вже й інші судна і ті, що завантажуються, і ті, що на підході до порту. Безперервність і регулярність це потрібний принцип. Потрібний усім споживачам нашої агропродукції”, пояснив.

Експорт цього року потрібен, щоб в українських фермерів та агрокомпаній був достатній ресурс для посівної наступного року, сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні новини дня: СБУ накрила ботоферму, Пелосі у Тайвані

Росія провокувала продовольчу кризу для того, щоб використовувати постачання пшениці, кукурудзи, олії як зброю.

“Так само, як вона вже робить із газом та нафтою. Росія створює дефіцит, грає на підвищення цін, а коли це провокує соціальні негаразди вимагає політичних поступок. Це не повинно спрацювати з продовольством”, заявив Зеленський.

“Хочу, щоб це усвідомили всі в Україні попри ту дезінформаційну кампанію щодо зернової ініціативи, яку поширюють вороги нашої держави. Кожна гривня, яку заробляють наші аграрії, і всі відновлені міжнародні зв’язки України стануть внеском у посилення нашої держави”, додав сказав президент.

1 серпня з Одеського порту вийшло перше судно з українським продовольством. Судно з 26 тис. т української кукурудзи прямувало до порту Тріполі в Лівані. Сьогодні судно прибуло до узбережжя Туреччини.