Росіяни змінили плани наступу в Україні – генерал Романенко

Російська Федерація змінила плани щодо України. Тепер окупанти зосередилися на захопленні південних областей.

Зараз ворог зміцнює угрупування на півдні, намагаючись забезпечити собі сухопутний вихід до Придністров’я. Про це заявив колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв’ю Obozrevatel.

Він зауважив, що погоджується з інформацією британської розвідки про те, що росіяни змінюють план наступу в Україні.

“Відбувається таке: генштаб РФ оцінив свої можливості, резерви. Вони їх значно зміцнюють. Поновили до 115 батальйонних тактичних груп. Крім того, до середини серпня вони планують створити 35-й танковий корпус, що налічує до 300 танків. Кожна адміністративна одиниця РФ готує по одному батальйону, оснащуючи, навчаючи військових тощо”, зазначив він.

До того ж, Романенко наголосив, що Збройні сили України анонсували контрнаступ. Окупанти теж намагатимуться діяти аналогічним чином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вгатили по Україні вісьмома ракетами: перші подробиці

З цією метою на Херсонський напрямок уже вивели підрозділ повітряно-десантних військ до 7-8 тис. Також всіма способами ворог перекидає техніку. Залізничне постачання не встигає виконувати ці завдання, тож Росія призупинила на певний час пасажирські перевезення Кримським мостом. Зробила це, за словами Романенка, аби забезпечити прохід військових ешелонів.

“Усі свої резерви вони зосереджують на південному напрямку, щоб не тільки не дати нам можливість відбити окуповані землі, а й на Запорізькому, Криворізькому, Херсонському напрямках завдати нам ураження. А ще краще організувати наступ на Миколаїв. Тому вони його так і обстрілюють. А далі Одеса та Придністров’я. Завдання, які були озвучені, сухопутний коридор у Крим, Маріуполь, Херсон, Запоріжжя та сухопутний коридор до Придністров’я. Наразі вони зосереджують сили, щоб спробувати це зробити”, зауважив генерал.

Він також нагадав, що 11 вересня окупанти планують проведення псевдореферендумів на захоплених територіях. Хочуть провести їх з метою лякати Захід, насамперед Сполучені Штати, застосуванням тактичного ядерного озброєння, якщо спробують звільнити ці території.

“Чому США не дають нам озброєння масовано? Не тому, що лендліз гальмує, чогось не вистачає… Це є абсолютно політичним рішенням. Тому що американці бояться ескалації із застосуванням тактичної ядерної зброї”, підсумував він.

Україна зможе перехопити ініціативу у війні з Російською Федерацією, якщо отримає ще таку ж кількість зброї, яку вже надали. Наша країна все ще має занадто мало західної зброї, повідомив австрійський військовий аналітик Том Купер. За його даними, Україна має зараз приблизно 8-18 Panzerhaubitze 2000. І принаймні половина з них уже на ремонті чи його потребує.

Росіяни перекидають війська з півночі Донецької області на Запоріжжя і припиняють кампанію з наступу на Слов’янськ.

Російські окупанти не здатні захопити Запоріжжя або Кривий Ріг. Їх цікавить створення сухопутного коридору до невизнаного Придністров’я.