ЗСУ визволили вже 53 населені пункти на Херсонщині

Херсон – це Україна

Повномасштабна війна росії проти України

До повного звільнення населених пунктів ЗСУ проводять розмінування територій

Українські військові від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну визволили вже 53 населені пункти у Херсонській області. Про це заявив тимчасовий виконувач обов’язків голови Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій в ефірі національного телемарафону, передає “УНІАН”.

“На сьогодні офіційно вже підтверджено 53 населених пункти, які звільнено. Ми подаємо цю інформацію виключно коли вона погоджена з Генеральним штабом. Тому що до повного звільнення військові проводять ще певні дії щодо розмінування”, – зазначив він.

За словами Бутрія, рашисти продовжують обстрілювати визволені території, руйнуючи житлові будинки, об’єкти інфраструктури, школи. Ситуація в цих селах катастрофічна. Через це він закликав поки не повертатися та не ризикувати своїм життям.

Як повідомляв 5.UA, інформація про ймовірну атаку на Антонівський міст з’явилась ще ввечері 26 липня. Місцеві почали публікувати в соцмережі відповідні відео. Час очікування не минув без мемів та насмішок над окупантами. Навіть компанія “Київстар” долучилась. У соцмережах написали, що вже готові тягнути кабелі до Херсона. Адже там невдовзі треба буде відновлювати українські мережі. Визволення нашого міста не за горами.

Уже на ранок ЗСУ таки підтвердили удари та знищення Антонівського мосту. Зокрема, речниця Сил оборони півдня Наталя Гуменюк зауважила, що “вони були філігранні”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.