У ГУР закликають не довіряти спискам загиблих та поранених в Оленівці

Оленівка

Вбивство рашистами українських полонених в Оленівці

У вказаних списках є прізвища тих воїнів, щодо яких була домовленість про обмін найближчим часом

У Головному управлінні розвідки прокоментували списки із нібито загиблими та пораненими “азовцями” в Оленівці, які були опубліковані рашистами. Там наголосили, що підстав довіряти їм наразі немає. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

“Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими одразу звернувся до росії стосовно надання інформації, списків загиблих, поранених внаслідок цього теракту, а також з приводу повернення тіл загиблих захисників. На жаль, досі не отримано офіційних відповідей, ми можемо оперувати лише тими даними, які росіяни оприлюднили в Інтернеті”, – заявив він.

У ГУР пояснили, що у списках, які опублікували рашисти, є прізвища тих українських військовослужбовців, хто дістав поранення до подій в Оленівці. Щодо них, зокрема, були домовленості про обмін найближчим часом. На момент теракту ці військовослужбовців мали перебувати в лікарні, а не в бараку.

“Відповідно говорити про підтвердження списків ми не можемо, а офіційних відповідей в рамках міжнародного права росіяни досі не надали”, – наголосив представник ГУР МО України.

Нагадаємо, 29 липня рф скоїла масове вбивство “азовців”, підірвавши барак, де їх утримували. Такі дії вчинили, аби звинуватити Україну у воєнних злочинах та приховати сліди тортур над полоненими.

У Головному управлінні розвідки Міноборони стверджують, що вибух здійснили “вагнерівці” за особистим наказом номінального власника підрозділу найманців Євгена Пригожина. Українських військових перевели в Оленівку на територію промзони за два дні до трагедії.

Водночас СБУ опублікувала перехоплену розмову, яка підтверджує, що вбивство українських захисників було підлаштоване. На відео з місця трагедії видно, що в будівлі, у якій і стався вибух, усі вікна вцілили, що лише підтверджує те, що епіцентер вибуху був усередині.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ