Людство перебуває за крок до ядерного знищення: про що говорив генсек ООН на конференції – включення (Відео)

Вибух

Повномасштабна війна росії проти України

Вперше в історії цивільні атомні об’єкти перетворили на військові цілі та майданчики для дислокації російської армії

Москва використовує Запорізьку атомну станцію як “ядерний щит” від контрнаступу українських військових. Такі дії російських агресорів – це “вершина безвідповідальності”. Так вважає Державний секретар США Ентоні Блінкен. У Нью-Йорку відбувається конференція з ядерної безпеки. Наскільки гострі заяви звучать у бік кремля, дізнавався керівник міжнародного відділу служби новин “5 каналу” Михайло Прудник.

Так, за словами заступника міністра закордонних справ Миколи Точицького, вперше в історії цивільні атомні об’єкти перетворили на військові цілі та майданчики для дислокації російської армії.

“Відколи росія почала відкрито погрожувати світові новою ядерною зброєю, її нерозповсюдження стало ілюзією. росія, де-факто, розширила територію розміщення ядерного арсеналу після окупації Криму. Вперше в історії цивільні атомні об’єкти перетворили на військові цілі та майданчики для дислокації російської армії. Це порушення обіцянок мирного використання атомної енергії. Світ став свідком зростання ядерного тероризму, який спонсорує ядерна держава. Щоб запобігти атомній катастрофі, потрібні рішучі спільні дії глобального масштабу”, – наголосив він.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш запевнив: “Досі нам неймовірно щастило. Але удача – це не стратегія і не щит від політичної напруги, яка переростає в ядерний конфлікт. Нині людство всього за одне непорозуміння чи прорахунок від ядерного знищення. Нам, як ніколи, потрібен договір про нерозповсюдження ядерної зброї. Саме тому так важлива ця конференція. Це шанс сформувати заходи, які допоможуть уникнути катастрофи й направлять людство на новий шлях назустріч світу без ядерної зброї”, – зауважив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Читайте також: США хочуть укласти з рф новий договір щодо ядерної зброї – подробиці

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.