Деревообробники Сумщини позитивно оцінюють біржову торгівлю

Сумщина, одна з областей, що суттєво постраждала від вторгнення російських військ. Попри нові виклики, деревообробні підприємства регіону продовжують працювати та сплачувати податки в державний та місцеві бюджети. Сьогодні підприємці змушені шукати нові ринки збуту, вирішувати логістичні проблеми та задачі. Деревообробники Сумщини готові працювати та переконані, що єдність є запорукою нашої спільної перемоги, збереження і розвитку українських переробників лісопродукції. Разом з тим вони відзначають позитивні зміни, що відбулися на ринку деревини протягом останнього року.

“Висловлюємо щиру вдячність та підтримку керівництву лісової галузі, в т.ч. Юрію Болоховцю, який намагається ліквідувати багаторічні корупційні схеми завдяки впровадженню ним біржової торгівлі. Зараз все просто: будь-який підприємець чи підприємство може придбати деревину на біржі, незважаючи від локалізації та наявності чи відсутності особистих зв’язків. Слідкуєш за оголошенням бірж, обираєш цікаві лоти й на торгах пропонуєш свою ціну”, – зазначив Олег Магіс, директор ТОВ “ДРЕВО ТРЕЙД”, яке спеціалізується на виготовленні пиломатеріалів та має міжнародний сертифікат FSC.

Нагадаємо, що протягом першого року функціонування ліцензованих товарних бірж державні лісгоспи реалізували на них понад 6,3 млн куб.м деревини, а завдяки конкуренції на торгах отримали понад 18,84 млрд грн надходжень. Примітно, що лісгоспи отримали рекордний додатковий дохід у розмірі 3,17 млрд грн, навіть під час воєнного стану.

“Бажаємо миру, єдності та консолідованості в ім’я майбутнього нашої держави”, – завершив пан Олег Магіс.