“Мені робили операцію, а мого сина ховали”: як обстріл змінив життя жінки з Донеччини (Відео)

Лікарі, хірурги, операція

Повномасштабна війна росії проти України

У лікарні жінці витягли уламок снаряда

Лікарі врятували життя 40-річній жінці, яка постраждала від ракетного удару на Донеччині. Її 13-річний син та чоловік від тяжких поранень загинули. Жінка перенесла шість операцій, пересадку шкіри і це ще не кінець. Як нині почувається пацієнтка, дізнавалася журналістка “5 каналу”.

Це був спокійний, тихий день у місті Лиман на Донеччині, розповідає Оксана. Повітряної тривоги не було. Разом із сім’єю жінка поралася біля будинку. Раптово почула сильний вибух, а на подвір’я прилетіли уламки ракети.

“Почали пуляти по нас міни. Чоловік був біля хати. І коли ті всі осколки почали падати його на смерть вбило. А мене відкинуло далі. Я тільки чула, що кричав мій син”, – каже постраждала з Донецької області Оксана Савюк.

Чоловік Оксани помер на очах у їхнього 13-річного сина. Поранених Оксану та хлопчика бабуся перенесла до погребу. Там 3 години чекали рятувальників.

“Ми стікали кров’ю. Уявляєте. В мене рука, то все було вирване, в сина в серці осколки. Ми лежали, бо швидка не виїжджала. Бо обстріли”, – додала жінка.

У лікарні жінці витягли уламок снаряда. Бабусю з хлопчиком відвезли до Слов’янська, але його врятувати не вдалося. Від тяжких поранень дитина померла.

“Я не знала, що мій син помер. Мені робили операцію, а його ховали. Моя мама його хоронила. А я цього не знала”, – пригадує Оксана Савюк.

Оксана потрапила до лікарні Краматорська, згодом її перевезли до Дніпра, а потім – до Львова. Тут медики врятували руку від ампутації.

“Були множинні поранення та ушкодження різних частин тіла. А саме грудної клітки, лівої руки, червоної порожнини з тяжкою кровотечею та пошкодженням печінки, а також пошкоджена ліва нога. У після операційному періоді вона отримала досить серйозні ускладнення, а саме інфікування рани в ділянці лівої руки, що призвело до дефекту тканин та оголенням пластини”, – підсумував завідувач першого відділення хірургії Першого медоб’єднання Львова Гнат Герич.

Оксана пережила шість операцій, зокрема пересадку шкіри. Попереду в неї тривала реабілітація. Головне – відновити функціональність руки і почати будувати життя заново.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Читайте також: Евакуювався на велосипеді: як житель Донеччини подолав майже 300 км, щоб врятуватися від війни 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.