На Прикарпатті “спакували” ділків, які продавали призначені для ЗСУ авто

На Прикарпатті викрили працівників благодійної організації, які продавали гуманітарну допомогу та транспорт, призначений для українських військових.

Слідство встановило, що представники благодійної організації ввозили в Україну під виглядом гумдопомоги товарно-матеріальні цінності та транспортні засоби. А потім їх продавали, передає пресслужба Офіса генерального прокурора 2 серпня в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залучив “адмінресурс”: експомічник нардепа “звільняв” чоловіків від мобілізації

“Під час розслідування задокументовано факти продажу трьох транспортних засобів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога, за 20 тисяч доларів США. Під час обшуків виявлено та вилучено 11 автомобілів, акти передачі-приймання безоплатної гуманітарної допомоги, іноземні реєстраційні документи на ці автомобілі”, зазначили в повідомленні.

Колишній заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації продавав допомогу, що призначалася для українських воїнів. Зловмисник продавав бронежилети та інші засоби індивідуального захисту, які надходили від європейських партнерів безплатно для Збройних сил України.

Прізвища правоохоронці не називають. Пишуть, що колишній чиновник доброволець тероборони. Чоловіка викрили під час збуту допомоги в Києві.