Розбігалися в паніці: на Херсонщині окупанти самі собі влаштували “бавовну”

Уранці 1 серпня на залізничній станції Каланчак окупанти через власну необережність підірвали свій потяг.

Ешелон з військовою технікою ворога та боєприпасами прибув на станцію напередодні, повідомило Головне управління української розвідки у Тelegram.

За її даними, о 8:00 1 серпня росіяни розпочали розвантаження ешелону. Щоб захисти його від ударів HIMARS, загарбники застосували “потужні засоби задимлення”. Приблизно об 11:20 в районі проведення робіт пролунав вибух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Маріуполя вийшла колона САУ

“Точно визначити його природу не вдалося через щільну димову завісу. Втім, одразу після вибуху ешелон без жодного попередження почав рух у напрямку Криму. Особовий склад противника у паніці розбігся. Ймовірно, вибух став наслідком необережного поводження з боєприпасами при розвантаженні або пожежі, що виникла як наслідок невмілого використання піротехнічних засобів при створенні димової завіси”, припустили в ГУР.

Також в ніч на 30 липня українські військові влучили по залізничному ешелону, який прибув на станцію Брилівка у Херсонській області. Налічував понад 40 вагонів із живою силою, технікою та боєприпасами, нагадали в ГУР.

Збройні сили України, ймовірно, готуються почати або вже почали контрнаступ у Херсонській області. Публічна інформація про хід і темпи контрнаступу буде обмеженою та надходитиме із затримкою, повідомив американський Інститут вивчення війни 24 липня.

Для контрнаступу на Херсон сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у Херсонській області. Українські військові тісно співпрацюють з херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.