За масове вбивство військовополонених в Оленівці відповідальні російські військові – ISW

Оленівка

Вбивство рашистами українських полонених в Оленівці

Супутникові та інші знімки показують, що в результаті нападу була пошкоджена тільки одна будівля і стіни цієї будівлі не були зруйновані

російські війська відповідають за вбивство 53 полонених азовців внаслідок вибуху липня в колонії в Оленівці Донецької області. Про це пише Американський інститут вивчення війни (ISW).

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Супутникові та інші знімки показують, що в результаті нападу була пошкоджена тільки одна будівля, стіни цієї будівлі не були зруйновані, і навколо не залишилося вирв від снарядів, що дуже переконливо свідчить про те, що руйнація в’язниці було результатом закладеної всередині запальної або вибухової речовини.

Один американський чиновник заявив Politico, що є докази того, що атака була здійснена не Києвом. Враховуючи оцінку США, що HIMARS не використовувалися під час нападу, ISW вважає, що росія несе всю відповідальність за цей напад.

Нагадаємо, 29 липня рф скоїла масове вбивство “азовців”, підірвавши барак, де їх утримували. Такі дії вчинили, аби звинуватити Україну у воєнних злочинах та приховати сліди тортур над полоненими.

У Головному управлінні розвідки Міноборони стверджують, що вибух здійснили “вагнеревці” за особистим наказом номінального власника підрозділу найманців Євгена Пригожина. Українських військових перевели в Оленівку на територію промзони за два дні до трагедії.

Водночас СБУ опублікувала перехоплену розмову, яка підтверджує, що вбивство українських захисників було підлаштоване. На відео з місця трагедії видно, що в будівлі, у якій і стався вибух, усі вікна вцілили, що лише підтверджує те, що епіцентер вибуху був усередині.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ