Вадатурський знав, що на нього полюють – журналіст

Власник і гендиректор аграрного концерну “Нібулон” Олексій Вадатурський, якого з дружиною Раїсою 31 липня було вбито ракетою російської армії у власному будинку, знав, що є пріоритетною ціллю для окупантів. У середині липня він дивом уникнув потрапляння під удар Миколаївського університету.

Про це пише французька газета Le Monde. Журналісти брали інтерв’ю у Вадатурського 16 липня. Бізнесмен володів даними, що на нього полювали.

“За день до нашої зустрічі він ледве уникнув ракетного удару по Миколаївському університету, проїжджаючи до Бессарабії. Помітно приголомшений, він, однак, готувався повертатися до Миколаєва. Просив нас не згадувати його візит. Знав, що є пріоритетною ціллю”, розповів журналіст Le Monde.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збирався на зернові переговори до Стамбула: подробиці загибелі Вадатурського

Володіючи аграрним гігантом, Вадатурський брав участь у розробці способів безпечного вивезення українського зерна, яке окупанти не раз намагалися зірвати. У серпні він планував поїздку в Туреччину, щоб обговорити експорт зерна з чорноморських портів за умов воєнної агресії Росії.

Олексій Вадатурський загинув під час обстрілу Миколаєва у ніч проти 31 липня. З ним його дружина Раїса. Це була найпотужніша атака на місто за весь час війни. Вибухи лунали після 1:00 та близько 5:00. Його могли вбити навмисно. Такою є одна з версій слідства, повідомив генпрокурор Андрій Костін.

Вадатурський агропідприємець, генеральний директор сільськогосподарського підприємства “Нібулон” і віцепрезидент Української зернової асоціації з лютого 2005-го. 2021 року Forbes оцінив його статки в $430 млн. Посів 24-те місце в рейтингу топ-100 найбагатших людей України.