Сьогодні стартувала обов’язкова евакуація з Донеччини: фото та відео

У вівторок, 2 серпня, розпочалася обов’язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини.

Перший потяг з евакуйованими прибув вранці у Кропивницький на Кіровоградщині, повідомила віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук в Тelegram.

“Жінки, діти, люди похилого віку, багато маломобільних. Усіх зустріли та розселили, всім допомогли”, написала Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація, ракети, РСЗВ. Росія смертельно вдарила по цивільних на Донеччині

Вона подякувала місцевим службам, міжнародним організаціям і волонтерам. Також голові Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрію Райковичу.

“Люди втекли з-під обстрілів, чимало натерпілися. Зараз для них важливе бодай тепле слово. Кожному допоможемо, дамо дах над головою, нагодуємо, прихистимо”, прокоментував Райкович у Тelegram приїзд переселенців.

Раніше стало відомо, що уряд України запроваджує обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донеччини перед початком опалювального сезону. Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук очолила координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200220 тис. місцевих жителів.

Після майже повної окупації Луганщини, росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.