Вбивство в Оленівці: Сім’ї полонених “азовців” вимагатимуть відставки голови Міжнародного комітету Червоного Хреста

Оленівська колонія

Повномасштабна війна росії проти України

Кротевич звинуватила у бездіяльності й ООН

Родичі українських військовополонених вимагатимуть відставки голови Міжнародного комітету Червоного Хреста. Про це заявила член Асоціації родин захисників “Азовсталі”, сестра начальника штабу полку “Азов” Сандра Кротевич, пише УНІАН.

“Червоний Хрест досі не повідомив, скільки людей загинуло, скільки перебуває у донецьких лікарнях, на непідконтрольній території. Як вони будуть повертати загиблих хлопців – нам так само невідомо. Ми чекаємо відповіді від Червоного Хреста. Ми дуже обурені”, – пояснила Кротевич.

Вона додала, що МКЧХ не може фінансуватися країнами світу, оскільки не виконує своїх зобов’язань. 

“Я за 72 дні від Червоного Хреста не почула, чи живий у мене брат і де він перебуває”, – сказала вона.

Крім того, Кротевич звинуватила у бездіяльності й ООН.

Раніше обмудсмен з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що не отримував від ООН жодного сигналу щодо масової страти росією військовополонених в Оленівській колонії.

Тоді як Міжнародний комітет Червого Хреста після вчинення окупантами звірячої розправи заявив, що не може потрапити на територію вчиненого злочину, оскільки не отримав від бойовиків путіна “дозволу” на вхід. Таким чином, організація підтвердила, що не виконувала нагляд за утриманням росією українських військовополонених. 

Нагадаємо, 29 липня в одному з бараків виправної колонії в Оленівці, куди окупанти незадовго до того перемістили полонених “азовців”, прогримів вибух. російська сторона опублікувала списки загиблих і поранених військових – за їхніми заявами, було вбито понад 50 українців, поранено ще понад 70.

Як повідомляв 5.ua, Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих полонених в Оленівці Донецької області.

Тим часом російське посольство в Британії продовжує показувати рівень рашистської дипломатії на весь світ. На цей раз вони на своїй сторінці в Twitter закликали стратити українських військовослужбовців полку “Азов”, які перебувають у російському полоні.

Патронатна служба “Янголи Азову” підтвердила інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримують полонених полку “Азов”.

Організація з’ясовує імена загиблих і постраждалих через свої канали.

Також, СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.