Наркотрафік, рекет і вбивства: Андрющенко розповів про жахи окупації Маріуполя

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині “процвітає” кримінал. Зокрема, пограбування та вбивства.

Рекет та наркотрафік у місті особисто контролюють куратори від окупантів, повідомив радник міського голови Петро Андрющенко в Telegram.

“Від старих та вже навіть нових підприємців вимагають 50 відсотків прибутку та бізнесу. З оформленням “паперів”. Пограбування та вбивства з метою пограбування потрохи стають правилом. На фоні власного мародерства поліція здебільше закриває очі, якщо не затримали по “гарячих слідах”, написав він.

Розмінування окупанти роблять у вибіркових місцях. Виключно в точках власного інтересу, стверджує радник. Ідеться про заводи, порт та пляжі, де відпочиває ворог.

“У квартирах, на подвір’ях, вулицях залишаються залишки мін, снарядів. Найпоказовіше російська “Точка-У” (ракета. Gazeta.ua) на дитячому майданчику. Російські сапери на виклики не виїжджають. Люди тижнями чекають на розмінування. Скільки це ще забере життів? Питання риторичне”, додав Андрющенко.

Гуманітарна ситуація в захопленому Маріуполі стрімко погіршується. Окрім кризи з питною водою, у місті проблеми з їжею набувають нових масштабів. Окупанти скоротили гуманітарну допомогу, тому люди вимушені стояти в тисячних чергах.

У Маріуполі залишаються приблизно 150170 тис. людей. Мешканці п’ють воду з каналізації. У місті поширюється холера, грабують пенсіонерів.