RAZONI з 26 тисячами тоннами кукурудзи вже вийшло з економічної зони України – у Стамбулі судно оглянуть

Судно RAZONI

Повномасштабна війна росії проти України

Наступна мітка – точка призначення судна, а саме порт Тріполі в Лівані

Судно RAZONI, яке вирушило з українського порту, вже вийшло з виключної економічної зони України. Корабель прямує в Ліван. Відповідну інформацію видно на мапі MarineTraffic. Про це повідомив Мустафа Найєм у Telegram.

“Перше судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тисячами тоннами кукурудзи вийшло з виключної економічної зони України”,
– повідомив Найєм.

Він додав, що вся команда Міністерства інфраструктури стежить за пересуванням судна на мапі MarineTraffic. Мустафа Найєм пояснив, що:

  • “за цією зеленою цяткою – мільярди гривень у нашому бюджеті, право та гордість називатись морською державою і надії мільйонів по всій планеті не померти від голоду;
  • це символ сотень людей, які попри всі перепони, зневіру, ненависть до окупантів і крики про зраду спокійно і твердо добилися можливості експортувати наше, українське зерно”.

“Наша команда, наші ЗСУ, наші моряки, ми усі повною мірою дотримались усіх домовленостей”, – пояснив Найєм.

Він також додав, що наступна мітка – точка призначення судна, а саме порт Тріполі в Лівані. 

У середу у Стамбулі відбудеться огляд судна з зерном, яке вчора вийшло з Одеського порту. Про це написав нардеп від “ЄС” Олексій Гончаренко у Telegram.

Нагадаємо, раніше в ООН розповіли, коли вийде в море перше судно з українським зерном. 

Як повідомляв 5.UA, ранком суботи, 23 липня, росія завдала масованого ракетного удару по Одеському морському торговому порту. Обстріляли саме ту частину інфраструктури, де було зерно, підготоване до відправлення на експорт.

Напередодні в Стамбулі були підписані угоди щодо розблокування українських портів та експорту зерна Чорним морем. Було укладено дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Але, як бачимо, росіяни не збираються дотримуватись домовленостей. У МЗС наголосили, що цим обстрілом “путін плюнув в обличчя Ердогану та генсеку ООН”. Адже рашисти вгатили саме в ту частину Одеського порту, де було підготовлене до відправлення зерно.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.