Британські розвідники розгледіли слабкість Чорноморського флоту РФ

Удар по штабу Чорноморського флоту Росії в Севастополі в День ВМФ є черговою невдачею Чорноморського флоту в п’ятимісячній війні проти України.

В її ході у квітні 2022 року був втрачений флагман, крейсер “Москва”, пише міністерство оборони Великої Британії в Twitter.

“Після повідомлень про скасування парадів малоймовірно, що Чорноморський флот зможе проводити гучні публічні заходи паралельно з діями воєнного часу”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму занепокоєні загрозою перенесення війни на півострів розвідка

Як наголошується у зведенні, вантажне судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне вийшло з українського порту Одеса на Чорному морі 1 серпня і попрямувало в порт Тріполі в Лівані з 26 тис. т українського зерна.

“Це перше відвантаження зерна з українського порту з початку вторгнення, що стало можливим завдяки угоді про транзитний коридор для експорту зерна між Україною, Туреччиною, ООН і Росією від 22 липня”, йдеться в повідомленні британської розвідки.

Уранці 31 липня псевдогубернатор Севастополя заявив, що штаб ЧФ РФ “атакували українським безпілотником” і через це є нібито постраждалі. Українська сторона спростувала звинувачення.

Згодом окупаційна “влада” в Криму визнала, що штаб Чорноморського флоту “атакували” з безпілотника з тимчасово окупованого Севастополя. Свій “парад” загарбники скасували в Севастополі ще за 10 днів до провокації.