Ситуація на Донбасі: у районах Пісків, Бахмута та Зайцевого тривають бої

На Донецькому напрямку російські окупанти намагаються наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Слов’янському напрямку обстрілювали біля Курульки, Грушувахи, Чепіля, Карнаухівки, Долини та Барвінкового. Був авіаудар біля Дібрівного, повідомляє Генштаб у зведенні.

“На Краматорському напрямку ворог обстріляв із танків та артилерії райони Серебрянки, Сіверська, Званівки та Донецького. Завдав авіаударів біля Серебрянки. Вів штурмові дії неподалік Івано-Дар’ївки, успіху не мав, відійшов”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Урагани”, “Гради” та ракети РФ знову накрили Донеччину, є вбиті: фото руїн

На Бахмутському напрямку обстріляли інфраструктуру в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кодема, Семигір’я, Травневе та Зайцеве. З авіації бив біля Соледара, Яковлівки, Семигір’я, Покровського та Білогорівки.

Збройні сили України відбили штурмові дії в районах Яковлівки, Вершини, Кодеми та Травневого. Бої тривають у районах Бахмута та Зайцевого.

На Авдіївському напрямку були обстріли неподалік Авдіївки, Нетайлового і Нью-Йорка. Авіацію ворог задіяв біля Новобахмутівки, Авдіївки та Красногорівки.

“Вів штурмові дії в районі Авдіївки, успіху не мав, відійшов. Тривають бої поблизу Пісків”, повідомляє Генштаб.

Уряд України запровадить обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200220 тис. місцевих жителів.