росія атакує в Україні цивільні цілі в 60 разів частіше, ніж військові – ЦПД

Сєвєродонецьк під час війни

Повномасштабна війна росії проти України

Кількість українців, які залишилися без даху, вже перевищує 3,5 млн осіб

росія за 5 місяців повномасштабної війни проти України атакувала цивільні об’єкти нашої держави в 60 разів частіше, ніж військові – про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

“Всупереч заявам володимира путіна, що “по жодних цивільних об’єктах російська армія ударів не завдає”, за 5 місяців війни росія атакувала цивільні об’єкти майже у 60 разів частіше, ніж військові. В цифрах це 17,3 тис. ударів по цивільних об’єктах і близько 300 – по військових. Насамперед окупанти завдають ударів по цивільній інфраструктурі міст, розташованих уздовж лінії фронту”, – йдеться у зведенні ЦПД.

Кремль розраховує на те, що через постійні обстріли місцеві мешканці припинять опір та виступлять проти “київського режиму”. Тактикою “випаленої землі” було замінено провальний розрахунок росіян на мобільні групи проникнення вглиб країни, йдеться в повідомленні.

На сьогодні пошкоджено чи зруйновано понад 50% усього житлового фонду Маріуполя, Харкова, Чернігова, Бучі, Сєвєродонецька та Лисичанська. Кількість українців, які залишилися без даху, вже перевищує 3,5 млн осіб, або 8% населення країни, повідомили в ЦПД. В країні пошкоджено понад 830 закладів охорони здоров’я, 2 129 освітніх установ, понад 530 об’єктів культури та мистецтв.

Крім того, причиною “прильотів” по цивільних об’єктах називають низьку точність російської зброї та використання застарілих або хибних даних. За даними ЦПД, понад 70% російських ракет не вражають намічені цілі.

“Та незалежно від причин, тактика “випаленої землі” у всьому світі залишається воєнним злочином та тероризмом, за який кремлівській верхівці доведеться відповідати”, – наголосили в Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, на Херсонщині в понеділок, 1 серпня, російські окупанти в упор розстріляли евакуаційний автобус із цивільними. Двоє людей загинули, ще п’ятеро дістали поранення різного ступеню тяжкости.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.