Генпрокуратура взялася за депутатів-зрадників із ОПЗЖ – вже є 20 кримінальних проваджень

Проти депутатів-зрадників із забороненої партії “Опозиційна платформа За життя” розпочали кримінальні провадження.

Зараз це 20 кримінальних проваджень, повідомив генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Є відповідні кримінальні провадження, які розпочаті. Вони стосуються як народних депутатів, так і депутатів місцевого рівня, які входили до фракції ОПЗЖ. Тому інформація, яка наразі є, це близько 20 кримінальних проваджень, але це менша частина це народні депутати. Більша частина це депутати місцевих рад”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат з ОПЗЖ і “санітарка” окупантів: СБУ оголосила підозри низці колаборантів

Костін розказав про механізм, який передує врученню підозри.

“Безумовно, як тільки ми отримаємо, відповідну інформацію, яка є достатньою для того, щоб внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, то ця інформація запитується, розпочинається кримінальне провадження, і далі вже органи досудового розслідування збирають відповідні докази, достатні для вручення підозри, то ми це, безумовно, робимо, і дуже швидко”, – підсумував генпрокурор.

Партія “Опозиційна платформа За життя”, яку суд заборонив через її антиукраїнську діяльність, подала апеляційну скаргу.

Суд заборонив більше 10 проросійських партій: ОПЗЖ, “Опозиційний блок”, “НАШІ”, “Блок Володимира Сальдо”, “Держава”, “Соціалістична партія України”, партія “Соціалісти”, “Справедливість і розвиток”, “Ліва опозиція”, “Партія Шарія” .”Прогресивна соціалістична партія України”, партія “Русь єдина” (колись “Партія політики Путіна”), політична партія “Щаслива Україна” й Комуністична партія України.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону проросійських партій в Україні 14 травня.