В Україну приїхали нові HIMARS, “хороших” росіян стало більше і понад десяток окупантів опинилися у полоні – хроніка 159 дня війни (Відео)

Хроніка дня

Повномасштабна війна росії проти України

У стилі країни-терористки ворог традиційно не припиняє гатити по українських містах

Оборонець Маріуполя, екскомандир 36-ї бригади морпіхів, очі і вуха “Азовсталі” Сергій Волинський на позивний “Волина” живий. кремлівські пропагандисти оприлюднили відео, на якому морпіха змушують коментувати страту українських військовополонених в Оленівці. Волинський розповідає пропагандистському каналу про те, що чув крики тих, кого рашисти утримували у в’язниці. Атаку на полонених називає трагедією, яка вплине на психіку людей, які перебувають у полоні. У мережі відреагували: важливо не те, що говорить Волинський, а те, що він живий.

“Коментувати та оцінювати його слова я не буду і вам не раджу. Він у полоні. Солдат у полоні аби вижити повинен казати усе, що від нього вимагає ворог”, – каже громадський активіст, волонтер Сергій Стерненко.

“5 канал” зв’язався з дружиною одного з полонених військовослужбовців 36-ї бригади. Вона підтвердила – на пропагандистському відео справді Сергій “Волина”. Попри те, що оборонець “Азовсталі” змінився – без бороди та дуже схуд, каже, переконана, що в кадрі саме Сергій. А от сестра командира морпіхів, Тетяна Харько, коментувати відео відмовилася. Як і те, чи може бути військовослужбовець в Оленівці на Донеччині, а не в росії, куди ймовірно окупанти вивезли командування “Азову”. Каже, місце перебування брата їй невідоме.

“Вибачте, я не можу коментувати відео. Де він знаходиться зараз, я не знаю. Підтвердженої інформації в мене не було”, – зауважила сестра Сергія “Волини” Тетяна Харько.

Є й приємніші новини від наших морпіхів. Минулої доби вони в бою захопили у полон 11 російських окупантів. Це сталося під час контрнаступу, на Херсонському напрямку. В руках ЗСУ – 9 мобілізованих із тимчасово окупованих районів Донецької області, один офіцер та один прапорщик. У військово-морських силах нагадали приблудам, що їм пощастило, що потрапили в полон, адже Україна дотримується норм міжнародного права. На відміну від нелюдів, які вчинили розправу над українським військовим. А потім виклали це в мережу. А от як російські полонені реагують на жорстокі кадри знущань над українським військовим, показав український журналіст і блогер Володимир Золкін.

У стилі країни-терористки ворог традиційно не припиняє гатити по українських містах – Харкову, Миколаєву, Нікополю та інших домівках цивільних українців. Тим часом на Херсонщині ворог зализує рани після рандеву з американськими HIMARS на Антонівському мосту. Однак продовжує перекидати техніку і живу силу.

“Вони продовжують перекидати техніку і те, що вони використовують це зокрема паромні переправи, які вони намагаються облаштувати як альтернативу тим пошкодженим мостам”, – розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

Проте наша розвідка знає плани рашистів і продовжує вогневий контроль над тимчасово окупованою Херсонщиною, кажуть Сили оборони півдня. Тим паче, військові нині отримали приємну доставку з Німеччини та США – реактивні системи залпового вогню MARS та чотири HIMARS, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

А те, що українська армія – найсильніша армія у світі. Це вже визнають навіть окупанти. У черговому перехопленні розвідки, мобілізований до рашистів мешканець окупованого Донецька бідкається –росіяни, якщо навіть і просуваються, то з дуже великими втратами. Про втрати ворога не втомлюється розповідати Генштаб Збройних Сил. За 159 днів повномасштабного вторгнення “хорошими” вже стали понад 41 тисячі росіян. За останню добу ЗСУ знищили близько двох сотень окупантів, п’ять танків, сім бойових броньованих машин, 16 артилерійських систем. Демілітаризували путінську армію й на ще один безпілотник та 10 одиниць техніки. А тим часом полк сил спеціальних операцій “Азов” успішно проганяє ворога на запорізьку напрямку. Азовці показали, як відправляють на брухт дві російські БПМ за день. Палало яскраво.

Ганна Рибалка, “5 канал”

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ ударом HIMARS знищили ешелон росіян із технікою та живою силою – щонайменше 80 ліквідованих окупантів

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.