В упор розстріляли автобус, є загиблі: Вілкул повідомив про черговий злочин окупантів

Російські військові розстріляли евакуаційний мікроавтобус із цивільними біля селища Довгове на Херсонщині. Двоє людей загинули.

Про це повідомив у своєму Telegram голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

“Сьогодні орки скоїли ще один військовий злочин. З окупованого селища Старосілля була спроба евакуації на мікроавтобусі червоного кольору сімох цивільних. У районі селища Довгове з ПТУР окупанти в упор розстріляли цей автобус. Двоє цивільних загинуло. П’ятьох вдалося евакуювати до Кривого Рогу трьох чоловіків та двох жінок, усі цивільні. Двоє з них у дуже тяжкому стані з опіковим шоком. Все вже у лікарні у Кривому Розі, їм надається медична допомога”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов назвав напрямок, куди можуть прорватися російські війська

Вілкул повідомив, що окупанти ведуть обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків райони по всій лінії зіткнення в Херсонській області.

“Також орки завдали авіаційного удару біля Білої Криниці та Андріївки та продовжують повітряну розвідку БПЛА. Відзначається посилення противником угруповання військ на Криворізькому напрямку з метою недопущення прориву наших військ. Наші частини продовжують наносити удари по опорних пунктах окупантів, живій силі та техніці противника. Також нашими ракетно-артилерійськими підрозділами завдано удару по ворожих станціях радіоелектронної боротьби в районі села Біляївка Херсонської області це близько 30 кілометрів від Великої Костромки”, – додав Вілкул.

Російські окупанти на півдні України отримають наказ переходити у наступ. Але поки що ці спроби ворога точкові, разові. Про це сказала начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк. Ворог перекидає частину своїх сил зі сходу України у Херсонську й Запорізьку області, але це йому не допоможе, заявив президент Володимир Зеленський. Українські військові знищили російський ешелон на півдні. Також воїни знищують ворожі склади і бази окупантів у Запорізькій, Херсонській областях.