Росія надіслала в ООН запит на розслідування теракту в Оленівці

Організація об’єднаних націй отримала запити про розслідування теракту в Оленівці і від України, і від Росії.

ООН вивчає наявність умов, які зробили б розслідування можливим. Про це повідомив прессекретар генсека ООН Стефана Дюжарріка, повідомляє репортерка AJ English Аманда Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни не пускають Червоний Хрест до колонії в Оленівці

“ООН розглядає запити України та Росії про проведення розслідування смертельного нападу в п’ятницю на об’єкт, де утримувалися військовополонені в Оленівці. ООН вивчає, чи є умови, які зробили б розслідування можливим”, йдеться у повідомленні.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку “Азов”, які перебували в колонії Оленівки, повідомив лідер руху “Азов” Андрій Білецький.

За даними російських агресорів, від вибуху в колонії для військовополонених загинули понад 50 українських захисників. Відразу після вибуху Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом.

30 липня окупанти виклали список прізвищ нібито поранених та загиблих внаслідок терористичних дій в Оленівці. Загинули на місці 48 людей. Ще двоє померли дорогою до лікарні, стверджують загарбники. З поранених росіяни назвали 73 прізвища полонених.

Українська сторона не може підтвердити чи спростувати ці повідомлення та перевіряє їх на правдивість.