рашисти розвідгрупами намагаються виявити позиції ЗСУ, але дістають на горіхи – Генштаб

ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України

Спроби окупантів просунутися в бік Мар’їнки українські військові звели нанівець

рашисти намагалися за допомогою розвідувальних груп викрити вогневі позиції українських військових на Харківщини – але успіху не мали та відійшли. Також продовжували обстріли вздовж ліній фронту. Спроби окупантів просунутися в бік Мар’їнки українські військові також звели нанівець.

Про це звітує Генштаб ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

На Краматорському напрямку через значні втрати та низький рівень морального духу противник активних наступальних дій не вів. Обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії, завдав авіаударів.

На Бахмутському напрямку росіяни намагалися штурмувати в районах Соледара, Вершини та Бахмута – успіху не мали, відійшли. У районі Яковлівки намагалися вести розвідку силами розвідувальної групи – були виявлені та покрошені, залишки групи втекли. Обстрілювали з танків, ствольної артилерії, завдали авіаударів.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському напрямку ворог обстрілював зі ствольної і реактивної артилерії.

На Харківському напрямку московити вели артилерійську стрільбу. Силами розвідгрупи намагалися позиції ЗСУ, без успіху відійшли.

На Слов’янському напрямку стріляли із танків та артилерії різних калібрів. Неподалік Мазанівки українські оборонці викрили та знешкодили розвідувальну групу противника.

На Авдіївському напрямку противник здійснював обстріли та завдав авіаційного удару. Вів штурмові дії в напрямках Авдіївки та Пісків, успіху не досяг, але бойові дії продовжуються.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних наступальних дій не вів. Здійснював систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури.

У напрямку Мар’їнки ЗСУ вдалося звести нанівець усі спроби окупантів просунутися.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля росіян зосереджені на утриманні вже зайнятих позицій і недопущення просування українських підрозділів. Загарбники намагаються відремонтувати пошкоджені мости на Херсонщині. Здійснювали обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії, завдавали авіаційних ударів.

За даними розвідки, рф направляє велику кількість військ у Крим, до Херсона з Донеччини перекинули десантників. У цей час прифронтові села Миколаївщини і далі перебувають під постійними обстрілами московитів. А на Херсонщині ЗСУ деокупували вже 46 населених пунктів.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.