У так званій ДНР шиють справи п’ятьом воїнам-легіонерам

У так званій ДНР вирішили “судити” ще п’ятьох полонених іноземців. Ніби то “верховний суд ДНР” отримав нову справу по них.

Про це повідомили в російській службі BBC.

Це Пребег Векослав з Хорватії, Джон Хардінг, Ділан Хілі і Ендрю Хілл з Великобританії та Матіас Густавссон зі Швеції. Окупанти заявляють, що всі полонені іноземці входили в полк “Азов”. Їм пред’являють звинувачення в найманстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Маємо готуватися до довгої війни. Бачимо, що робить артилерія на полі бою” боєць Ян Трчка

Ендрю Хілл – член Інтернаціонального легіону оборони України. Спікер легіону Дам’єн Магру заявляв про його зникнення 13 червня. Згодом російські пропагандисти показували по телебаченню Хілла з перев’язаною лівою рукою та імпровізованою пов’язкою на голові.

Волонтер Ділан Хілі зник 25 квітня разом з іншим волонтером Полом Юрі, який помер у полоні. Готували евакуацію мирних мешканців з району на південь від Запоріжжя.

Джон Хардінг потрапив у полон в Маріуполі в травні. Російські пропагандисти знімали з ним відео, де розповідав, що був парамедиком з 2018 року і нібито є членом полку “Азов”. У ролику він звертався до свого прем’єра Бориса Джонсона і заявляв, що йому може загрожувати смертна кара.

Векослав Пребег воював на боці ЗСУ в Маріуполі. Взяття його в полон МЗС Хорватії підтвердило 7 травня. Російські пропагандисти публікували з ним відео, на яких хорват повторював російські фейки про “нацистів” в полку “Азов”.

Інформації про полоненого Матіаса Густавссона у відкритих джерелах немає.

Бойовики так званої ДНР раніше “засудили” до смертної кари трьох іноземних воїнів, які захищали Україну.

Так званий верховний суд ДНР заявив про “вирок” британцям Ейдену Асліну, Шону Піннеру і марокканцю Саадуну Брагіму. Згодом полонені оскаржили свої вироки.