Які наслідки нічного обстрілу Миколаєва ракетами С-300 – сюжет (Відео)

Ракетний обстіл

Повномасштабна війна росії проти України

Відомо про трьох поранених

Росіяни свідомо знищують Миколаїв. Б’ють ночами по цивільним об’єктам та житловим кварталам. Від ударів зазнали істотних пошкоджень лікувальні заклади міста, склад гуманітарної допомоги та приватні будинки. 

У двір Віктора ворожий боєприпас прилетів уночі. Напередодні трагедії його родина тимчасово переїхала за місто на дачу – це і врятувало їхнє життя. Коли голова родини дізнався, що ракета впала поряд із будинком стрімголов повернувся.

“Тут балка повисла, тут вікно висадило, даху немає, на вулиці ось і все. Все, що роками будувалося. Хто не будує, той руйнує, от і все”, – каже власник зруйнованої квартири Віктор.

Сусідський будинок ворожий снаряд розвалив ущент. На щастя, там нікого не було. Поряд із хатою – величезна вирва, а сама вона перетворилася на руїни.

Постраждала квартира й 75-річної пані Марії. Жінка спала у коридорі – це врятувало їй життя.

“Дивіться я аж тут сплю. Тут раз як залетіла ракета, а ту хату розбило”, – розповідає власниця зруйнованої квартири Марія.

Шматки стелі, каміння та уламки скла розкидані по всій квартирі. Але найбільше, що не покоїть хазяйку, це стіна, яка завалилася.

“Оце вивалилася стіна і оце вікно, і оце я вже склала, вивалилося сюди, летіло аж до мене”, – додала Марія.

Лише у цьому дворі ворожі снаряди пошкодили сім квартир. У навколишніх будинках таких зо три десятки: там побило вікна та знесло шифер. Мешканці самотужки латають дірки у даху, адже за прогнозами синоптиків, попереду дощі. Нічною атакою на місто пошкоджено два лікувальних заклади. Одна ракета впала просто в аптечний пункт. Від удару частину корпусу знесло. Постраждалих немає. Зранку медперсонал вийшов прибирати територію.

“Ось машини шматки оно там, вікна повибивало, все навкруги теж саме”, – зауважила техпрацівниця лікарні Зоя

За інформацією військової комендатури оборони міста Миколаєва, внаслідок нічних обстрілів поранено троє цивільних. Їхній стан задовільний.

“Вони мають легкі ушкодження, здебільшого люди отримали шок. Нас обстрілювали знову ракетами С-300. Стріляли із тимчасово окупованої території Херсонщини. Тобто ворог робить все, щоб пришвидшити якомога сильніше звільнення цих територій”, – наголосив речник Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

За фактами обстрілів Миколаївщини поліція відкрила кримінальні провадження за статтею порушення законів та звичаїв війни.

Наталія Приходько, Миколаїв, “5 канал”

Читайте також: Захист журналістів, права ВПО та відновлення житла після обстрілів: Зеленський підписав низку законів

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.