На Донбасі знищили ворожу групу – деталі

На Слов’янському напрямку біля Мазанівки викрито та знешкодили розвідувальну групу противника.

Противник із танків та артилерії різних калібрів обстріляв райони населених пунктів Норцівка, Чепіль, Грушуваха, Рідне, Вірнопілля, Гусарівка, Дібрівне, Долина та Адамівка, повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів в Україні

“На Краматорському напрямку, у зв’язку зі значними втратами живої сили, військової техніки та низьким рівнем морально-психологічного стану особового складу, противник активних наступальних дій не вів. Обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії позиції наших військ і цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Сіверськ, Крива Лука, Серебрянка, Івано-Дар’ївка, Григорівка, Званівка, Верхньокам’янське та Спірне”, йдеться у повідомленні

Були авіаудари біля Серебрянки та Григорівки. Вели розвідку з безпілотників.

На Бахмутському напрямку стріляли з танків та артилерії біля Берестового, Соледара, Бахмута, Костянтинівки, Веселої Долини, Зайцевого, Вершини, Кодеми, Веселого та Травневого. Цинічно завдав авіаударів по населених пунктах Покровське, Новолуганське, Соледар, Вершина, Яковлівка, Бахмут та Кодема.

“В районі Яковлівки ворог намагався вести розвідку силами розвідувальної групи. Окупанти виявлені і зазнали втрат. Залишки групи втекли”, повідомляють у Генштабі.

Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення в районах Соледара, Вершини та Бахмута, успіху не мав, відійшов.

Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури на території України, за даними Генштабу ЗСУ 1 серпня.

В акваторії Чорного моря перебувають шість носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

У прикордонних з Україною районах Білорусі фіксують додаткове розгортання комплексів радіоелектронної боротьби збройними силами країни.