Герої дитячої книжки пес Кокс та його друг Рейтер збирають гроші на автівку для ЗСУ: подробиці (Відео)

Песик Кокс

Повномасштабна війна росії проти України

Ракетні удари відобразилися й на характері собак

Герой дитячої книги пес Кокс та його друг Рейтер збирають гроші на автівку для Збройних Сил. Авторка книги “Пригоди песика Кокса” Ганна Терянік на початку весни планувала випустити третій том своїх оповідок про домашнього улюбленця. Проте війна внесла корективи. Тепер Ганна публікує розповіді про своїх собак у соцмережах і ними з усього світу збирає донати для ЗСУ. Як чотирилапі намагаються наблизити перемогу, дізнавалася журналістка “5 каналу”.

Такси Кокс та Рейтер від початку повномасштабного вторгнення теж воюють. Їхня зброя – в їхній чарівності. Собаки збирають гроші на потреби Збройних сил.

“Під час війни я вирішила, що використаю своїх собачок саме для доброї справи. І саме для підрозділу ЗСУ. Ми звернулися до них, яка потрібна допомога, вони сказали, що їм вкрай необхідні ці машини, пікапи. І ми вирішили, що собача ця спільнота міжнародна зможе це зробити”, – каже письменниця Ганна Терянік.

Від початку повномасштабного вторгнення під час ранкових прогулянок зі своїми псами Ганна записує про них історії для соцмереж. За них від собаколюбів з усього світу отримує вподобайки і донати, сплативши які, господарі тварин підкріплюють до коментарів фото своїх улюбленців.

“Це теж така підтримка, нехай наші хлопці й дівчата, які зараз на сході, і на півдні, і на півночі, знають, що навіть собаки, навіть коти їх підтримують, чекають додому і не мають сумнівів, що перемога буде за нами”, – наголосила письменниця.

Старший пес письменниці Ганни Терянік Кокс – герой її збірки дитячих оповідань. До повномасштабної війни Ганна встигла видати два томи книги. Вже назбирала оповідок і на третій том, проте війна внесла корективи.

“Повинна була на початку березня свій третій том цих історій принести у видавництво. Але так вийшло, що художник, який малює ілюстрації до моїх книжок, він служить у армії. Звичайно видавати зараз ніхто не буде. Але все одно ми продовжуємо писати, продовжуємо показувати це людям у соцмережах. Кажемо, що попри ракети, попри все ми будемо тут жити і боротися до перемоги!”, – додала Ганна Терянік.

Ракетні удари відобразилися й на характері собак. Зокрема, кілька тижнів тому під час чергової атаки по Дніпру неабияк злякався менший пес Ганни – Рейтер. Нині він боїться найменшого шуму.

“Ми якраз гуляли у нашому сквері. І полетіли ракети, які по місту попали якраз. І під час того як були вибухи, там і ППО і ті, які падали, натовп людей біг до бомбосховища і молодший пес дуже злякався”, – пригадала жінка.

Аби пес оговтався, потрібні спокій і час. А щоби придбати машину ще декілька сотень тисяч гривень. “Собачі сили” прагнуть придбати якісну автівку, тому Ганна продовжує писати, а пси чемно позувати перед її камерою. Письменниця каже, їхній автомобіль стане першим, переданим ЗСУ від собак.

“Ми всі дуже-дуже мріємо, що настане той день, що я напишу на своїх сторінках “Стоп збір”. І я вже знаю, що буду бігти купувати квитки на потяг, їхати в Польщу, забирати цю машину, робити маскування, обклеювати плівкою, писати скрізь, що це “Собачі сили”. Це буде наша маленька перемога”, – підсумувала Ганна Терянік.

До перемоги прагнуть Вікторія Ковальова, Олександр Пронський, Дніпро, “5 канал”

Читайте також: Услід за литовцями й поляками: норвежці збирають кошти на Bayraktar для ЗСУ

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.