Збирали інформацію про ЗСУ – спіймали двох зрадників

Затримали двох чоловіків, які збирали інформацію про українські війська у Шосткинському районі Сумської області.

Їх підозрюють у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Інформацію Росія могла використати для заведення диверсійно-розвідувальних груп. Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завербований агент РФ вступив до лав ЗСУ й “зливав” інформацію ворогу

“За даними слідства, чоловіки були залучені представником збройних сил Російської Федерації до конфіденційного співробітництва з метою здобуття розвідувальних даних щодо місць дислокації військових підрозділів Збройних сил України та інших військових формувань, кількості їхнього особового складу, місць дислокації, а також кількості їхньої військової техніки та її переміщення”, ідеться в повідомленні.

Фото й відео вони відправляли куратору через месенджер.

Під час обшуку в затриманих вилучили мобільні телефони й банківські картки, на які вони отримували винагороду за передавання даних.

Чоловікам вже повідомили про підозру, за клопотанням слідчого й прокурора рішенням суду їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Зрадників України можуть засудити від 10 до 12 років позбавлення волі за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.