“Фенербахче” не погоджується зі своїми фанатами, які скандували ім’я Путіна: Війна – це не хоробрість, це боягузтво! Ні війні!

“Під час матчу проти київського “Динамо” на нашому полі в межах 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів після голу суперника на частині стадіону пролунали вигуки. “Фенербахче” робить заяву проти цього дискурсу, який не представляє наш клуб і ніяк не відображає корпоративну позицію нашого клубу”, – ідеться в повідомленні.

У “Фенербахче” зазначили, що клуб миттєво відреагував на початок воєнних дій 24 лютого 2022 року.

“Ми хотіли б іще раз підкреслити у своєму повідомленні, яке ми передали всіма нашими офіційними каналами: війна – це не хоробрість, це боягузтво! Ні війні!” – заявив клуб.

У “Фенербахче” зазначають, що “збудження частини трибун” тривало лише 20 секунд у 120-хвилинному матчі.

“Якою б не була причина, ми, як спортивний клуб “Фенербахче”, не згодні з реакцією, яка виникла на частині наших трибун. Приписувати цей дискурс, який абсолютно не відображає позиції та цінності нашого клубу, усім нашим уболівальникам і покладати відповідальність на наш клуб не можна назвати чесним і справедливим підходом. Ми засуджуємо спроби втрутити наш клуб і нашу країну, а також спроби встановити порядок денний, який спричинить непорозуміння та політизацію”, – повідомили у “Фенербахче”.

Стамбульський клуб, резюмуючи, нагадав про свою позицію про необхідність розмежовувати спорт і політику.

Контекст:

Матч “Динамо” і “Фенербахче” відбувся 27 липня у Стамбулі. “Динамо” перемогло в додатковий час із рахунком 2:1 та вийшло у 3-й раунд кваліфікації Ліги чемпіонів.

Під час матчу після першого забитого київською командою голу турецькі фани почали скандувати ім’я Путіна. У відповідь тренер київського “Динамо” Мірча Луческу проігнорував пресконференцію, яка є традиційною після поєдинків у Лізі чемпіонів.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) розпочав дисциплінарне розслідування за фактом кричалок турецьких фанатів про Путіна під час матчу кваліфікації Ліги чемпіонів між стамбульським “Фенербахче” та київським “Динамо”.