Лукашенко знищив своє місце в історії – Подоляк

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знищив своє місце в історії підтримкою Росії.

Лукашенко все зробив для знищення білоруської державності, і його країна увійшла до складу Росії, сказав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський аналітик оцінив імовірність нападу Білорусі на Україну

“Країна й пан Лукашенко поводяться примітивно і зухвало, тобто вони ображають логіку як таку. Навіть якщо ти свій повітряний простір даєш, щоб бомбити мирні міста України, треба тримати язик за зубами. Але це не про Лукашенка, бо він настільки балакучий, що це виглядає бридко”, сказав він.

При цьому в історії буде чітко зафіксовано, хто такий Лукашенко.

“Він знищив репутацію своєї країни, перспективи своєї країни, знищив своє місце в історії цієї країни, як пан Путін. Це феноменальне досягнення двох типів”, додав Подоляк.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують “перехід з мирного на воєнний час”. Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Строковики після чергового призову на військову службу освоюють також нове поповнення програми початкового вишколу.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Для авіанальотів на Україну російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

На Волинському й Поліському напрямках у повітряному просторі Республіки Білорусь помічене чергування літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У повітряно-космічних сил збройних сил Російської Федерації. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.

Кремль перекинув до Білорусі найбільший в світі турбогвинтовий літак Ан-22 “Антей”. Він може перевозити великогабаритну зброю, ракети, техніку й десант. Українців закликали готуватися до нових ракетних атак України.