Жителів Нікополя закликали евакуюватися з міста

Жителів Нікополя Дніпропетровської області закликали евакуюватися у більш безпечні регіони через обстріли російських окупантів.

Зокрема у громади в Нікопольському районі. Про це написав голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко в Telegram.

“Cьогодні ворожі обстріли з боку окупованого Енергодару стали регулярними. У зв’язку з існуванням реальної загрози вашому життю та здоров’ю, громади Нікопольського району, розташовані вглиб території, готові надати для вас житло на час загострення бойових дій!” написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вигоріло три поля: Лукашук розповів про обстріли росіянами Дніпропетровщини

За словами Євтушенка, мова йде про тимчасовий, більш безпечний прихисток.

“Щойно небезпека мине ви повернетеся до рідного міста і разом ми працюватимемо над його відновленням, відпочиватимемо у затишних парках та скверах, виховуватимемо тут наших дітей та зміцнюватимемо нашу незалежну Україну”, зауважив голова РВА.

Він додав, що на даний час є тимчасове житло для 100 осіб.

20 липня близько 3:00 російські окупанти умисно обстріляли з “Градів” житловий квартал у Нікополі. Випустили понад 30 реактивних снарядів. Попередньо, двоє людей загинули. Дев’ятеро поранені, зокрема діти, повідомив голова обласної воєнної адміністрації Валентин Резніченко.

Унаслідок ворожої атаки у місті є нові руйнування. Також по місту розкидані боєприпаси, які не здетонували.