Мінагро: приватизацію спиртзаводів потрібно розблокувати

Міністерство аграрної політики та продовольства виступило з закликом до народних депутатів щодо підтримки у другому читанні та в цілому законопроєкт, який розблоковує процес приватизації спиртзаводів та комбінатів хлібопродуктів.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на звернення до парламенту, оприлюдненому на сайті відомства.

«Українським аграріям терміново потрібен доступ до інфраструктури зберігання та перероблення зернових, яку можуть забезпечити об’єкти державних підприємств — комбінати хлібопродуктів та спиртозаводи (активи ДП «Укрспирт» та концерну «Укрспирт»)», – повідомляється у зверненні Мінагро.

В міністерстві пояснюють, що, отримавши ефективного приватного власника, державні КХП налагодять перероблення зерна, зможуть насичувати внутрішній ринок такими товарами як крупи, макарони та пластівці, а також експортувати їх на зовнішні ринки.

Своєю чергою, активи державних спиртзаводів оснащені необхідними інженерними комунікаціями та підходять для швидкого запуску виробництв із перероблення зернових у спирт для технічних та хімічних потреб.

Мінагрополітики наголошують, що за їх даними український бізнес готовий інвестувати у запуск виробництва, переобладнання підприємств та випуск продукції з високою часткою доданої вартості.

Раніше повідомлялося, для обробки та подальшого експорту сільськогосподарської продукції в Волинській області розпочали будівництво сухого порту.