В Україні оголосили вирок агенту рф: він готував теракти в Одесі

Український суд визнав винним агента рф, який планував теракти в Одесі. Його засуджено до восьми років в’язниці.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Відзначається, що житель так званої «ПМР» планував і реалізовував теракти на території Одеської області. До скоєння злочинів він залучив свого знайомого громадянина України. Підозрюваний дав йому вказівку облити фарбою пам’ятник «героям Небесної Сотні» в Одесі для перевірки його готовності.

За даними ОГП, після цього агент рф доручив чоловікові підпалити військові автомобілі, що знаходилися на території однієї з військових частин в Одесі, обіцяючи 800 доларів США винагороди.

«Він зазначив, що цей терористичний акт викличе суспільний резонанс на території України і порушить громадську безпеку. А завдана матеріальна шкода військовому майну завдасть шкоди для обороноздатності Збройних сил України», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що суд дав 5 років позбавлення волі уродженці росії, яка проживала в Івано-Франківську. Її визнали винною у пропаганді та публічному використанні комуністичної символіки.

Також нагадаємо, що жителя Донецької області визнано винним в участі в терористичній організації та державній зраді та засуджено до восьми років.