Зеленський назвав п’ять складових російської тактики у війні

Ракетно-артилерійський терор проти цивільних, депортації, економічний шантаж світу та пропаганда є складовими російської тактики у війні проти України.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав у зверненні до народу Республіки Корея.

«Перший тактичний пункт (рф – ред.) – артилерія. Бере в заручники наші міста. Російська армія організує свій наступ так, щоб її гармата і реактивна артилерія могли бити по звичайним житловим районам звичайних міст. Наприклад, саме це було метою окупантів навесні, коли російські солдати рухались від північного кордону нашої держави до нашої столиці, щоб мати можливість або знищити Київ з артилерії, або шантажувати нас таким знищенням. Українська армія вибила росіян з північних територій, але окупанти залишаються на сході та півдні нашої країни і будують свій наступ так само, щоб в прицілах їхніх гармат і в досяжності систем залпового вогню були звичайні будинки», – сказав Зеленський.

Другим пунктом російської тактики президент назвав ракети. За його словами, за час війни Росія запустила по Україні 2960 ракет і головна їхня мета – цивільні об’єкти. Тактика Росії направлена на те, щоб вигнати людей з наших міст, щоб кожен з українців відчував страх перед державою-терористом.

Депортація є третім пунктом російської тактики.

Четвертий пункт – економічний шок. Як приклад, Зеленський навів ситуацію на Шрі-Ланці, де зростання цін на їжу і паливо спричинило соціальний вибух. За словами президента, РФ блокує експорт українського зерна, і це призводить до продовольчої кризи.

П’ятим пунктом російської тактики є пропаганда.

Раніше у Зеленського назвали три складові для успішного контрнаступу.

Американський генерал назвав необхідну кількість систем HIMARS, щоб вибити росіян.

Колишній командувач сухопутних військ США в Європі Бен Годжес заявляв, що армія агресора зараз робить останній ривок, її наступальний потенціал виснажиться до кінця серпня.