Французька компанія Matiere передасть Україні 36 легкозбірних мостів – Кулеба

Французька компанія Matiere передасть Україні 36 легкозбірних мостів.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу, пише «Інтерфакс-Україна».

«Разом із французьким урядом та федерацією французьких промисловців MEDEF ми домовилися про передання Україні 36 легкозбірних мостів завдовжки від 23 до 46 метрів від кампанії Matiere. Ці конструкції зможуть швидко замінити зруйновані українські мости, а згодом замінити їх на постійній основі», – сказав Кулеба.

За його словами, французька компанія Matiere має багаторічний досвід роботи із швидкого розгортання мостових переходів для автомобільного та залізничного транспорту, особливо у країнах, де війна зруйнувала інфраструктуру.

«Вже 25 липня інженери компанії прибудуть до України та проведуть спільну оцінну місію з інженерами «Укравтодору». Потенційно компанія розглядає можливість розгортання виробництва цих мостових переходів в Україні», – зазначив Кулеба.

Раніше конференція з відновлення України у швейцарському місті Лугано затвердила декларацію, яка передбачає сім принципів процесу відновлення України.

Франція має намір взяти активну участь у відновленні Чернігівської області.

Уряд Литви схвалив пакет допомоги на суму 10 мільйонів євро для допомоги Україні в невідкладних відновлювальних роботах.