Шмигаль розказав, в яких умовах навчатимуться діти

До початку навчального року в Україні в усіх навчальних закладах обладнають сховища. Там у разі небезпеки будуть ховатися педагоги та діти.

У сховищах мають бути умови для проведення уроків. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Він відвідав Чернігівський обласний ліцей і перевірив, в якому стані шкільне укриття.

“Ліцей значно постраждав під час російських бомбардувань, але станом на сьогодні тут уже ведуться відновлювальні роботи. Дуже важливо, що в закладі створені всі системи безпеки для дітей на випадок повітряних тривог”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі окупанти змушують дітей вчитися за російською програмою

Інші навчальні заклади України, які планують розпочинати навчальний рік очно, повинні бути обладнані сховищами з примусовою вентиляцією, обігрівом, відповідними можливостями проводити навчання у разі необхідності.

Від місцевої влади в регіонах очікують, що всі роботи з облаштування таких сховищ завершаться до початку навчального року, який має стартувати 1 вересня в очному режимі.

“У тих областях, де це категорично неможливо, буде застосовуватися змішана система навчання”, додав прем’єр-міністр.

Петиція про заборону очного навчання у навчальних закладах під час воєнного стану набрала необхідні голоси і на неї відповів президент Володимир Зеленський. Він звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і попросив уряд опрацювати викладені у петиції пропозиції, та поінформувати про результати розгляду автора звернення.