Кулеба заявив, що санкції не повинні підлаштовуватися під забаганки рф

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що рішення Канади повернути Німеччині газову турбіну є помилковим, оскільки санкційний режим не повинен підлаштовуватися під забаганки чи примхи рф.

Про це глава української дипломатії заявив на онлайн-брифінгу.


Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ

«Зради, безумовно, не вбачаю. Але ми чесно сказали нашим канадським і німецьким партнерам, що те, що вони зробили, – це помилка, яка ставить у переможну позицію росію. Це рішення не вирішить проблем, це рішення лише примножить проблеми. Вони суверенні країни, мають право ухвалювати ті рішення, які вважають за потрібне. Але ми з цим рішенням не погоджуємося і в принципі ми проти підходу, коли санкційний режим має підлаштовуватися під забаганки чи примхи російської федерації»

Він зауважив, що головна небезпека цього рішення – руйнування санкційного режиму і створення небезпечного прецеденту.


Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ

“Сьогодні вони (росіяни – ред.) створили проблему з постачанням газу до Німеччини, вимагають змінити під них санкційне законодавство Канади, а не Німеччини, завтра вони створять іншу проблему, знову будуть вимагати щось змінити. Так просто санкційний режим буде зруйнований. Саме в цьому головна небезпека цього рішення”

Раніше ми писали, що Європа сповнена конфліктів, які залишаються під покровом нескінченних переговорів. Якщо є бажання знайти політичне рішення, то для України знайдеться спосіб стати членом ЄС навіть при окупації частини територій.

Також нагадаємо, що 8 липня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив на Форумі тихоокеанських островів, в якому брали участь 18 країн.