З Росії “втікають” компанії – втратила більше, ніж ПАР за 20 років

З російського ринку з початку повномасштабного вторгнення в Україну пішли вже 1157 компаній.

Це в декілька разів більше, аніж за 20 років політики апартеїду (політика расової дискримінації, сегрегації та гноблення. Gazeta.ua) в Південно-Африканській Республіці. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу.

“За інформацією наших партнерів у Київській школі економіки, станом на початок цього тижня, вже 1157 компаній залишили російський ринок, 469 заявили про припинення інвестицій”, сказав він.

Також міністр наголосив, що за час апартеїду в ПАР з ринку країни вийшло лише 200 компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробник дитячих конструкторів Lego йде з ринку Росії

“За 140 днів варварської агресії з Росії вийшло вже майже в шість разів більше”, зазначив Кулеба.

І додав, що робота в РФ у час розвʼязаної нею повномасштабної війни пов’язана з репутаційними ризиками. Вони в свою чергу конвертуються у фінансові втрати.

Кулеба вкотре закликав міжнародні компанії, які залишаються на ринку Росії, покинути його.

Асоціація Європейських державних поштових операторів PostEurop зупинила членські права “Почты России” и “Белпочты” на невизначений термін. Це означає, що пошти Росії та Білорусі втрачають можливість брати участь у цивілізованому розвитку поштової галузі.

Технологічна компанія Microsoft обіцяє до кінця скорочувати бізнес у Росії. Вони пообіцяли також продовжувати підтримувати російських працівників. З РФ і Білорусі також іде виробник телекомунікаційного обладнання Cisco. У березні американська компанія припинила продажі й послуги в регіоні.