Почесний президент ФК “Рух” Козловський: Український футбол повернеться на стадіони в день народження українського прапора та напередодні Дня Незалежності

“З великою радістю прочитав інформацію від міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта про те, що старт нового чемпіонату запланований на 23 серпня. По-перше, ми вже маємо конкретику. По-друге, ця дата є дуже символічною, адже український футбол повернеться на стадіони в день народження українського прапора і напередодні Дня Незалежності. Таким чином наша футбольна спільнота й уся країна демонструє всім нашу стійкість і непохитність. Попри всі спроби Росії знищити нас Україна була, є і буде. І все це завдяки героїзму наших воїнів, їхнім подвигам. Низький уклін кожному, бо завдяки їм ми продовжуємо будувати плани на майбутнє, у тому числі відновлювати спортивне життя в Україні”, – заявив Козловський.

Він наголосив, що важливо дати можливість уболівальникам стежити за сезоном в інтернеті й на телеканалах.

“Так, це буде нелегкий сезон, але водночас і особливий. Наші футболісти гратимуть в Україні, і це єдине правильне рішення. Таким чином, клуби продемонструють єдність з українським народом. На жаль, на стадіонах не буде вболівальників, тим не менше, потрібно зробити все можливе, аби українці мали змогу дивитися матчі по телебаченню чи в інтернеті. Попереду в нас багато приємних клопотів. Із нетерпінням очікую на старт чемпіонату української Прем’єр-ліги”, – сказав він.

Контекст:

Змагання української Прем’єр-ліги сезону 2021/2022 у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну завершили достроково, турнірну таблицю ліги сезону 2021/2022 зафіксовано станом на 24 лютого 2022 року. Перше місце залишилося за “Шахтарем”, “Динамо” фінішувало другим, на третьому місці – “Дніпро-1”.

На початку червня глава УАФ Андрій Павелко повідомив у інтерв’ю Associated Press, що в серпні відновлять чемпіонат України з футболу на всіх рівнях: УПЛ, Перша ліга, Друга ліга, жіночий чемпіонат. Він зазначив, що рішення було ухвалено спільно з президентом України, організацію ігор обговорюватимуть із владою та військовими.

5 липня Павелко розповів, що чемпіонат УПЛ, імовірно, приймуть Київ, Київська, Львівська, Закарпатська і, можливо, Тернопільська області.

Чемпіонат України з футболу стартує 23 серпня – у День державного прапора, повідомив 11 липня міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.