«роскосмос» відмовиться від польотів на Місяць

російська держкорпорація з космічної діяльності «роскосмос» відкладе польоти на Місяць, щоб «зосередитися на більш нагальних завданнях» – зондуванні Землі та зв’язку для військових.

Про це повідомив виконавчий директор російської держкорпорації Олександр Блошенко, пише російське видання «Інтерфакс».

«Поки вправо змістилося питання зі надважком (надважкою ракетою – ред.), як і місячна програма. Ми розставляємо пріоритети у бік більш насущних справ – дистанційне зондування Землі, зв’язок, те, що потрібно всім – і цивільним, і військовим. Тому науковий космос змістився», – розповів чиновник.

Він додав, що держкорпорація продовжує роботу над ракетою-носієм «Союз-5», що є складовою надважкої ракети. При цьому проєкт надважкої ракети «Єнісей» поки що не прийнято.

Нагадаємо, Європейське космічне агентство (ЄКА) припинило співпрацю з «роскосмосом» у проектах з вивчення Марса.

Раніше адміністрація соціальної мережі Twitter обмежила можливості облікового запису очільника «роскосмосу» Дмитра Рогозіна, і вимагала видалити ворожий допис про Україну.

Російська державна корпорація «роскосмос», намагаючись оминути санкції, активізує розрахунки через «Газпромбанк». На сьогодні цей російський державний банк мало постраждав від міжнародних обмежень, повідомили в ГРУ.