Пекельні санкції: на росії зменшать розмір етикеток з інфо про товар

Віце-прем’єр росії Вікторія Абрамченко попросила відомства вивчити можливість уточнення національних стандартів росії «в галузі етикетування продуктів».

Про це повідомляє РБК із посиланням на відповідне доручення.

Йдеться про стандарти, що фіксують мінімальну та максимальну площу, яку займають відомості про продукт при розміщенні етикетки на картонній упаковці. Пропозиції надійшли від бізнесу, їхня мета – зниження адміністративних бар’єрів і скорочення пакувальних матеріалів. Виробники вважають, що через дефіцит паперу та чорнила, доцільно давати на упаковці менше відомостей про товар.

Раніше, 24 червня, російський Союз виробників соків, води та напоїв («Союзнапої») звернувся до уряду рф із пропозицією збільшити максимальний обсяг упаковки для продажу сокової продукції для дітей до трьох років до 0,5 літра. Як вважають у союзі, цей захід дозволить заощадити харчову упаковку, з придбанням якої почалися проблеми через зовнішньоекономічну ситуацію, що склалася.

Читайте також

14 липня посли держав ЄС обговорять сьомий пакет санкцій проти рф. Узгодити його можуть вже наступного тижня.

У росії на тлі дефіциту мікросхем в умовах санкцій від Заходу та проблем із постачаннями з Європи почали використовувати чіпи зі старих, але не активованих раніше карток.

Крім того, енергетичні санкції заходу боляче вдарили по видобутку нафти на російському Сахаліні.