У Київській області розпочато збирання ранніх зернових – ОВА

Аграрії Білоцерківського та Фастівського районів Київської області розпочали збирання зернових культур урожаю поточного року.

Про це повідомляється на сайті Київської обласної військової адміністрації (ОВА).

За її даними, до 12 липня в області вже зібрано 6,8 тис. тонн зернових та зернобобових із площі 2,42 тис. га за середньої врожайності 28,1 ц/га. Культур озимого ячменю намолочено 4,6 тис. тонн, гороху – 2,2 тис. тонн.

Також розпочався збір озимого ріпаку, якого вже намолочено 7,2 тис. тонн із середньою врожайністю 24 ц/га.

ОВА уточнила, що у 2022 році заплановано збирання ранніх зернових та зернобобових на загальній площі 271,3 тис. га, зокрема озимої та ярої пшениці – 203,3 тис. га, ячменю – 50,3 тис. га, жита – 10 ,8 тис. га, вівса – 2,9 тис. га та гороху – 4 тис. га.

Читайте також:

Російські війська 11 липня завдали масованого ракетного удару по Миколаєву – по місту пустили 6 ракет. Також загарбники продовжують обстріли полей із урожаєм, що спричиняє масштабні пожежі.

Нагадаємо, російський агресор умисно нищить врожай в Україні, завдаючи обстрілів по полях з пшеницею. Донецька область не стала винятком.

8 липня повідомлялося про те, що українські аграрії вже розпочали збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Наразі вже намолотили 1,1 млн тонн зерна нового врожаю.

Перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький розповів, що цього року українські аграрії планують зібрати від 50 млн тонн зернових. На обсяг не повинні вплинути воєнний стан та обставини, за яких проходила посівна.